Англо-американско училище

Англо-американско училище (ААУ) е независимо училище, което предлага обучение на ученици от детска градина до 12-ти клас от всички националности.

Нашата мисия е да ангажираме, подпомагаме и подготвяме учениците за днешния и утрешния ден. Нашите ценности са Всеотдайност, Yважение, Cъвършенство.

Основано през 1967 г., ААУ има дългогодишна история като институция предлагаща висококачествени образователни услуги на международната общност в София. Към момента имаме над 520 ученика на възраст от 4 до 18 г от над 50 страни. Повече от 60% от персоналът ни е съставен от чужденци.

Англо-американско училище е акредитирано от Съвета на международните училища (CIS) и Асоциацията на училищата и колежите на Нова Англия (NEASC). ААУ е оторизирано да предлага международната IB диплома

ААУ е член на Организацията на училищата в Централна и Източна Европа (CEESA), и на Съвета на британските училища (COBIS).

Обучението в ААУ се разглежда като нещо повече от придобиване на знания. Нашата учебна пробрама се базира на най-добрите практики в международното образование. Английският е официален език на обучение, като учениците могат да изучават и български, френски или испански език.

Всяка година ААУ предоставя 15 пълни академични стипендии на талантливи български ученици.

ул. Сияние 1, София 1137, България

Лице за контакт: Елиз Стаевска
+359 2 923 8810; +359 2 923 8822
admissions@aas-sofia.org, estaevska@aas-sofia.org

www.aas-sofia.org