03.04.14, Бизнес форум „Швейцария като индустриален партньор“ се проведе в София

На 03 април 2014 г. в хотел „Балкан“ в София беше проведен вторият форум в рамките на проекта „БШТК – насърчаване на партньорствата“, изпълняван от Българо-швейцарската търговска камара в партньорство с Търговската камара Швейцария – Източна Европа (SEC+). Проектът се подпомага от безвъзмездна помощ от Швейцария чрез Фонда за партньорства и експертна помощ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На събитието присъстваха официални лица от българска и швейцарска страна – Н.Пр. г-жа Регина Ешер – посланик на Конфедерация Швейцария в Република България, г-н Красин Димитров – заместник-министър на икономиката и енергетиката, г-н Костадин Джатев, заместник изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Гостите бяха приветствани от г-н Красин Димитров и от г-жа Регина Ешер.

Г-н Джатев от Българската агенция за инвестиции представи актуалното икономическо състояние и възможностите за инвестиране в България.

Презентация изнесе г-н Кристоф Шерер от швейцарската асоциация Cleantech, която е обединение и платформа за фирмите, работещи в областта на зелената енергия и опазването на околната среда.

Г-н Томас Далла Векиа от фирма Obal AG представи опита си от сътрудничество с български фирми от областта на металообработването, машиностроенето и електротехниката. Той очерта основните особености за българските и швейцарските фирми при установяването на контакт и съвместната им работа.

Последва презентация от г-н Филип Хартман от швейцарската фирма „Оскар Рюег България” ЕООД, който представи добра практика на швейцарска инвестиция в България.

След официалната част на форума бяха организирани двустранни срещи между български и швейцарски фирми.

По-долу можете да разгледате презентациите от събитието.

Снимки:
Прикачени Документи:
Социална дейност