Яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп (член на БШТК) дебютира с триумф на регата Varna Channel Cup 2021.

Яхта Chocolate с шкипер Франсоа Боп (член на Българо-швейцарската търговска камара) дебютира със сладък триумф на регата Varna Channel Cup 2021.

Седмото издание на ветроходна регата за килови яхти Varna Channel Cup отново не разочаровани в тридневното си издание, като предложи адреналин и зрелище на зрителите. Цели 37 екипажа взеха участие в шестте провели се гонки, минали под съдийството на румънския международен съдия Козмин Андроник, както и протестната комисия, водена от проф. Камен Фильов.

Причината да не се проведат максималните предвидени 10 гонки беше липсата на подходящ вятър. За щастие на публиката обаче на 23-ти май, когато се провеждаха и емблематичните за надпреварата гонки море-езеро прогнозата беше благоприятна за ветроходния спорт и се проведоха трите предвидени гонки, което даде възможност цветните спинакери да създадат неповторима гледка в Морската столица.

Тази година първи в клас ORC A стана новият екипаж на яхта Chocolate със шкипер Франсоа Боп, следвани от LZ yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев и PETRA на Павел Дуков.

С тази победа Chocolate дава сериозна заявка за намеса в годишните класирания.

Снимки:
Социална дейност