Швейцарският бизнес в България, Румъния, Сърбия и Северна Македония

На 15-ти април 2021 година се проведе първото по рода си регионално събитие, съорганизирано от Българо-швейцарската търговска камара, Търговска камара Швейцария – Румъния, Швейцарско-сръбската търговска камара и Северномакедонския швейцарски бизнес клуб.

В онлайн събитието присъстваха около 80 участника. Почетни гости с официални приветствия бяха швейцарските посланици в четирите държави, които направиха кратък преглед на швейцарското присъствие в страните. Представители на швейцарската агенция за експорт (Switzerland Global Enterprise – S-GE) презентираха ролята на агенцията и партньорските взаимоотношения с билатералните организации от региона. Те представиха нактратко и швейцарската перспектива за региона като цяло, както и споделиха добри практики в двустранните икономически отношения с конкретните страни и Швейцария. Презентациите на смесените организации беяха водени от техните президенти или председатели на УС.

В края на събитието отворената сесия за въпроси и отговори насърчи допълнителното бъдещото сътрудничество на регионално ниво, като бяха отправени предложения за конкретни съвместни инициативи и мероприятия за 2021 година.

В очакване на развитието на добрите партньорски отношения между организациите и техните членове, следете предстоящите ни събития.

Снимки:
Прикачени Документи:
Социална дейност