Форум „Бизнес и иновации България – Швейцария“ събра над 100 участници

Форумът бе част от официалното работно посещение на Държавния секретар по икономическите въпроси на Швейцария г-жа Мари-Габриел Инайхен-Флайш

Над 100 представители на швейцарските и българските делови среди, политици, държавни лица и изследователи обсъдиха възможностите за иновации и инвестиции в двете страни. Форумът „Бизнес и иновации България – Швейцария“ се проведе в София Тех Парк.

Форумът бе един от акцентите на официалното работно посещение в България на Държавния секретар по икономическите въпроси на Швейцария г-жа Мари-Габриел Инайхен-Флайш, придружавана от бизнес делегация. Организатор беше Българо-швейцарската търговска камара в сътрудничество с Посолството на Швейцария в България и София Тех Парк.

Събитието е продължение на бизнес събития по време на посещения на високопоставени български официални лица в Швейцария през последните две години. Той имаше за цел надграждане на вече съществуващи икономически отношения между Швейцария и България, както и разширяване на сътрудничеството, фокусирано конкретно върху нови бизнес партньорства и възможности за инвестиции, контакти и обмен на знания. Представители на Българската агенция за инвестиции и Economiesuisse, Федерацията на швейцарския бизнес, споделиха информация за бизнес климата и възможностите за инвестиции в двете страни, а София Тех Парк представи възможностите си за подкрепа на иновативно сътрудничество между бизнеса и академичните среди в областта на информатиката и информационните технологии, науките за живота и зелената енергия. Впечатленията си от работата си в България представи и г-н Ойген Петерханс, директор на „Ховаг“ ООД. Бяха организирани посещения в лаборатории и иновативни компании на София Тех Парк.

Снимки:
Социална дейност