Тържество по случай първия учебен ден в Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия (ПГТКИ), гр.София

Председателят на Управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара  г-н Бони Бонев взе участие в тържеството по случай първия учебен ден в Професионална гимназия по текстилни и кожени изделия (ПГТКИ), гр.София.

Повече от петдесет години Професионалната гимназия по текстилни и кожени изделия (ПГТКИ), гр.София допринася за развитието на професионалното образование в България. Единствено в ПГТКИ изучаваните специалности затварят цикъла на проектиране и производство на изделия от групата на облекло, обувки, чанти и аксесоари. Професионалната гимназия осигурява подготовка, която дава възможност за професионална реализация в малки и големи фирми, както и за организиране на печеливш собствен бизнес. Гимназията участва в различни проекти и осигурява извъкласни дейности за учениците. Активният училищен съвет организира множество инициативи и благотворителни кампании.

Училището разполага с просторни кабинети и работилници по основните професии, включително два компютърни кабинета, закрит физкултурен салон и богата библиотека. Член е на Браншовия съюз по кожарска, кожухарска, обувна и кожено-галантерийна промишленост и поддържа добри контакти с базови предприятия – членове на съюза където учениците провеждат учебна и производствена практика.

Снимки:
Социална дейност