Събитие на БШТК със специален гост г-н Илия Зюмбилев – Областен управител на Област Пловдив

Областният управител на Област Пловдив г-н Илия Зюмбилев взе участие като специален гост-говорител в събитие, организирано от Българо-швейцарската търговска камара, което се проведе на 26 март 2024г. в хотел София Балкан Палас в гр.София.

Приветствия към участниците и гостите отправиха председателят на УС на БШТК г-н Бони Бонев и заместник ръководителят на мисията на Швейцария в София г-н Ролф От.

Инж. Зюмбилев представи на аудиторията интересна и изчерпателна презентация относно предимствата и възможностите, с които област Пловдив разполага, като акцентира върху стратегическите перспективи на региона в сфери като иновации, инвестиции, инфраструктура, образование и други.

„Пловдив е град с богата история и същевременно с висок потенциал за иновации и развитие. Нашата цел е да създадем благоприятна среда за развитието на обществото и икономиката и сме отворени към сътрудничество, като изразяваме готовност да предоставим своя принос за успешното развитие на региона и страната“, сподели г-н Зюмбилев.

В събитието участва и г-жа Надежда Василева, директор на „Адеко България“, която запозна гостите с проект насочен към навлизането на изкуствения интелект в работната среда.

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Мариета Георгиева сподели за информация за добри практики в Швейцария свързани с политиките за подкрепа на дуалното обучение, които биха допринесли за развитието на тази сфера у нас.

След официалната част, гостите имаха възможност да споделят опит и добри практики в различни сфери в неформална обстановка.

Снимки:
Социална дейност