Професионално образование и квалификация – среща с министър Красимир Вълчев, МОН – 25.02.2019

Специален гост на месечното събитие на Камарата, проведено на 25.02.2019 г. от 18:30 ч. в София Хотел Балкан, зала Роял 1, беше г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката на Р България. Професионалното образование и квалификация бяха основни теми в презентацията на Министъра. Във времето за дискусия се отбеляза и важността на връзката между средното професионално образование, висшето образование и кариерната ориентация.

Министър Вълчев отправи благодарност към Българо-швейцарската търговска камара за ефективното сътрудничество в работата по проект ДОМИНО. Успешното изпълнение на ДОМИНО беше отразено и от представители на компании-членове на БШТК (Нестле, ЛЕМ, АББ, др.), които участват в проекта. Членовете споделиха опита си в работата по дуалното образование и обучение.

Отбелязаха се и приоритети на очакваната Втората фаза на швейцарския принос към България, свързани не само с по-нататъшното развитието на дуалното обучение, но и с възможността за изграждане на високо технологични центрове за развойна дейност и трансфер на ноу-хау.

Събитието завърши със стилен коктейл и възможност за делови разговори.

Фото кредит: Йоана Шарабова

Снимки:
Социална дейност