Премиерът Бойко Борисов и Н. Пр. Мюриел Берсе Коен посетиха фирма ХОВАГ в Търговище

На 14.12.2020 г. Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с посланика на Швейцария у нас Н. Пр. Мюриел Берсе Коен и г-н Бони Бонев, Председател на УС на БШТК, посетиха фабриката за кабелни системи на фирма ХОВАГ, дългогодишен член на Българо-швейцарската търговска камара.

Премиерът Борисов подчерта, че правителството, посолството на Швейцария в страната и Българо-швейцарската търговска камара продължават заедно да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната.

Освен с асемблирането на кабели и кабелни системи, фирма ХОВАГ изпълнява поръчка за електромотори, като част от респираторни системи, необходими в настоящата глобална ситуация с COVID-19.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на посланика на Швейцария у нас Н. Пр. Мюриел Берсе Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера. Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България.

Кадри от посещението, можете да видите на профила във Фейсбук на Министър-председателя ТУК.

Снимки:
Социална дейност