ХУАН КАРЛОС ПЕРАЛЕХО Е НОВИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ АД

От 1 март 2012 г., г-н Хуан Карлос Пералехо е новият изпълнителен директор на Нестле България. До момента г-н Пералехо отговаря за бизнеса в сектора „Млечни продукти и шоколадови и захарни изделия” на Нестле за целия Иберийски регион от 2008 г.

Г-н Пералехо завършва образованието си в Университета „Сан Пабло“ (CEU University of San Pablo), Испания през 1978 г. Защитава докторска степен по право и след дипломирането си получава почетна стипендия по конституционно право от Центъра за конституционни изследвания към Испанското правителство.

Г-н Пералехо участва и в Програмата за развитие на управлението (PDD) на Международното бизнес училище към Университета в Навара (IESE Business School – University of Navarra), Испания и в бизнес програми на Международния институт за развитие на управлението (IMD International Institute for Management Development) в Лозана, Швейцария.

Г-н Хуан Карлос Пералехо се присъединява към Нестле през 1987 г. Преди това е заемал различни мениджърски позиции в сферата на продажбите и търговията в Kellogg и Rowntree Mackintosh S.A. От началото на своята кариера в Нестле той работи на различни длъжности, предимно в областта на бизнеса с шоколадови и захарни изделия. Там г-н Пералехо натрупва дългогодишен опит в сферата на маркетинга и продажбите. През 2003 г., е назначен за мениджър „Шоколадови и захарни изделия“ и „Оптимизиране на бизнес процеси” за пазарите на Нестле от Централна Европа, включващи Чехия, Словакия, Полша, Балтийските държави и Унгария.

През 2004 г. Хуан Карлос Пералехо е избран за бизнес мениджър „Шоколадови и захарни изделия” в Нестле Унгария, а през 2006 г. поема управлението на Стратегическото бизнес звено на Нестле в сектора „Шоколадови и захарни изделия“, базирано в Централата на Нестле във Веве, Швейцария.

Хуан Карлос Пералехо поема поста изпълнителен директор на Нестле България от Збигниев Валкиевич, който ще заеме позицията Мениджър „Корпоративни продажби“ на Нестле за пазарите на компанията в Чехия и Словакия.

Социална дейност