Редовна месечна среща на Българо-швейцарската търговска камара, специален гост – г-н Ролф Шлотерер, съветник на Вицепремиера и Министъра на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов

Уважаеми колеги,

Българо-швейцарската търговска камара има удоволствието да Ви покани на мероприятие, което ще се проведе във вторник, 17 май 2011 г. от 18.30 часа в хотел „Радисън Блу”, „Жълтия салон”.

Специален гост на камарата ще бъде г-н Ролф Шлотерер, съветник на Вицепремиера и Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Цветан Цветанов в борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Г-н Шлотерер любезно се съгласи да се присъедини към нас на коктейла, който ще последва презентацията и да отговори на въпроси.

Г-н Шлотерер е специален пратеник на германското федерално Министерство на вътрешните работи за подкрепа на българското правителство в структурирането и осъществяването на комплексната система „БОРКОР” и в организирането на Центъра за предотвратяване и борба с корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет на Република България.

На професионално поприще г-н Шлотерер е работил активно в страната си и в чужбина в областта на разследванията, включително на случаи на корупция и организирана престъпност. Г-н Шлотерер е висш полицейски кадър и е изнасял лекции в Академията за обществена администрация в Майсен и е бил член на различни професионални организации, като:

• „Комитет за законност – виртуална академия” към Академията за обществена администрация в Майсен;

• Федерален комитет за борба с престъпността (Bund-Länder-Kommission Kriminalitätsbekämpfung);

• Федерален комитет на експертите по борба с икономически и компютърни престъпления;

• Комитет на експертите по борба с корупцията.

В очакване на срещата Ви молим да потвърдите присъствието си до петък, 13 май.

Социална дейност