Швейцарското холдингово дружество ЛЕМ откри производствена база в София

Първоначалната инвестиция в България е на стойност над 3 млн.лв.

Швейцарската компания ЛЕМ откри ново производство в София.

ЛЕМ България е 100% дъщерно дружество на ЛЕМ Холдинг – пазарен лидер в предоставянето на иновативни и висококачествени решения за измерване на електрически параметри.

За групата работят близо 1200 души, а приходите от продажби през финансовата 2012/2013 г. възлизат на 235 млн. швейцарски франка. Акциите на компанията се търгуват на Швейцарската фондова борса от 1986 г. Пазарната капитализация на ЛЕМ, възлиза на 781 милиона швейцарски франка или 1 милиард и 239 милиона лева.

Базираната в Женева компания инвестира в България 2 млн. франка (малко над 3,18 млн. лв.). ЛЕМ България стартира дейността си с 40 служители, като в следващите пет години, компанията планира откриване на още 400 работни места. Новата производствена база в София заема 4500кв.м. застроена площ.

Със създаването на ЛЕМ България Швейцарската група се стреми да увеличи производствения си капацитет в близост до европейските си клиенти.

Специално за церемонията по откриването на производствената база пристигна Главният изпълнителен директор на ЛЕМ ГРУП господин Франсоа Габела.

„България е прекрасна страна с квалифицирани и ангажирани хора. Инвестирахме тук, защото търсихме най-добрия вариант между ниски разходи, компетентност и стабилност.  В България съществува една много добра инженерна култура, а това съвпада с приоритетите на ЛЕМ“, заяви г-н Габела.  Той сподели, че за момента са открити 40 работни места, но това е началото и след време се планира да се  изнесат още производствени линии в България. Компанията изтегля в София мощности от предприятията си в Япония и Швейцария, за да намали производствените си разходи.

Генералният Мениджър на ЛЕМ България, г-н Борян Борисов приветства гостите и заяви, че целият екип се посвещава на това да направи от ЛЕМ България най -успешната компания в холдинга.

Официалното събитие бе уважено от много гости, сред които бяха представители на държавни институции, Технически Университет София, водещи в индустрията бизнес партньори и медии.

Снимки:
Социална дейност