Конференция „Върховенството на закона и бизнес средата в България“

Събитието беше организирано от Комисията по върховенството на закона и законодателната реформа към АмЧам България и подкрепено от Британско-българската бизнес асоциация, Българо-швейцарската търговска камара, Конфиндустрия България, Френско-българската търговска и индустриална камара, Германо-българската индустриално-търговска камара, Гръцко-българския бизнес съвет, Шведско-българската търговска камара и Българската търговско-промишлена палата.

Конференцията беше открита от Оливие Маркет, президент на АмЧам България. Към присъстващите се обърнаха служебният министър на правосъдието Крум Зарков и Н. Пр. г-жа Херо Мустафа, посланик на Съединените американски щати в България. С приветствени изказвания се включиха и други трима ръководители на дипломатически мисии в България: Н. Пр. г-н Жоел Майер, посланик на Република Франция в България, Н. Пр. г-жа Джузепина Зара, посланик на Република Италия в България, Стефан Рьокен, шарже д’афер, посолство на Федерална република Германия

Основен говорител беше Матю Мъри, преподавател в Училището по международни и обществени въпроси към Колумбийския университет, Институт Хариман; международен експерт по иновативни решения за системната корупция. След това програмата продължи с два панела: първият беше „Върховенството на закона и реалността на бизнес средата в България“

Първият панел беше озаглавен „Върховенството на закона и реалността на бизнес средата в България“, за да се обсъдят въпроси, свързани с върховенството на закона, които оказват влияние върху бизнес средата в България. Той включваше: Богдан Богданов, изпълнителен директор на Агенция „ИнвестБългария“, Цветан Симеонов, председател на БТПП, Бони Бонев, председател на УС на Българо-швейцарската търговска камара, д-р Мая Нейденова, вицепрезидент на Германо-българската индустриално-търговска камара и председател на Правната комисия на ГБИТК, Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на АмЧам България, Весела Тодорова-Мосетиг, директор на Френско-българската търговско-индустриална камара. Модератор беше Руслан Стефанов, програмен директор, Център за изследване на демокрацията.

Следващият панел беше „Върховенството на закона в България: възгледи и препоръки от гледната точка на юриста“.

Панелисти бяха доц. Христо Христев, доктор на науките, Софийски университет, адв. Андрей Янкулов, старши правен експерт, Антикорупционен фонд, Антикорупционен фонд, Ат. Георги Атанасов, член на Научно-методическия център към Висшия адвокатски съвет, Ангел Бузалов, председател на Правната и данъчната комисия, Британско-българска бизнес асоциация, и адв. Домна Манчева, член на Правния комитет, Конфиндустрия България.

Конференцията се проведе с подкрепата на CIPE – Център за международно частно предприемачество, Фондация „Америка за България“, AG Capital и iTower Investments.

Снимки:
Социална дейност