Годишен партньорски форум на БШТК – „Иновативни швейцарски управленски практики в България“ – Севлиево, 20.06.2019

За трети пореден път Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) проведе своя годишен партньорски форум. Темата беше „Иновативни швейцарски управленски практики в България“, а партньори бяха АББ Груп, АББ България – клон Севлиево и бизнес сдружение „Севлиево XXI век“.  Събитието се състоя на 20.06.2019 г. в производствената база на АББ България – клон Севлиево,. Форумът се проведе с подкрепата на УниКредит Булбанк.

Форумът бе открит от Джузепе Русо, изпълнителен директор на AББ България – клон Севлиево, който представи развитието на компанията през годините до днес.

Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на конфедерация Швейцария за България и председателят на управителния съвет на БШТК, г-н Бони Бонев приветстваха всички участници и официални гости на събитието. Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов благодари на присъстващите на форума и припомни, че Севлиево е едно от най-добрите места за развиване на бизнес в България.

Участие във форума взеха представители на членове на БШТК, фирми от Партньорската платформа на БШТК, компании, участващи в проект ДОМИНО за прилагане на дуалното обучение в България по швейцарски модел, членове и партньори на сдружение „Севлиево XXI век“, както и колеги от Швейцарско – сръбската търговска камара.

Домакините от АББ България – клон Севлиево, предоставиха възможност на всички участници да се запознаят от близо с производствения процес и начин на организация на работа на място. Последващи дискусии и възможност за създаване на контакти продължиха по време на нетуъркинг коктейла в хотел Севлиево Плаза.

Този Форум е събитие, което надгражда и развива проведения през 2016 г. форум „Бизнес и Иновации“ в София Тех Парк (по време на официалното работно посещение на Държавния секретар по икономическите въпроси на Швейцария г-жа Мари-Габриел Инайхен-Флайш,съпроводена от швейцарска бизнес делегация); бизнес събитието през 2017 г., организирано в Пловдив („Изграждане на партньорства с швейцарски компании“); и Бизнес форума през 2018 г., организиран от БШТК в сътрудничество с Търговско-промишлена палата Стара Загора (Насърчаване на деловите партньорства с Швейцария).

Българо-швейцарската търговска камара насърчава швейцарските ценности в бизнес отношенията и вече планира Годишен партньорски форум 2020.

Снимки:
Социална дейност