Велико Търново бе домакин на среща на БШТК с представители на бизнеса от региона

По покана на кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов на 15 юни 2012 година в гранд хотел „Янтра” във Велико Търново се проведе работна среща на Българо-швейцарската търговска камара с представители на деловите среди от района.

Целта на работната среща бе да се разширят възможностите за съвместни инициативи и контакти между членовете на Българо-швейцарската търговска камара, други швейцарски фирми и делови партньори и граждански организации от района на Велико Търново. В срещата освен кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов участие взеха Нейно Превъзходителство посланикът на Конфедерация Швейцария г-жа Регина Ешер и народни представители от групата за приятелство с Швейцария към 41-вото Народно събрание. От присъствалите 48 участници, 25 бяха представители на местните бизнес и граждански организации.

По време на официалната част приветствени слова произнесоха кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов и Нейно Превъзходителство посланикът на Конфедерация Швейцария г-жа Регина Ешер. Председателят на УС на БШТК г-н Бони Бонев и г-н Васил Радойновски – ръководител на Секретариата запознаха присъстващите с историята, организацията и дейността на БШТК. Фирми и организации от Камарата и от региона представиха своята дейност. Гостите имаха възможност да присъстват на презентацията на винопроизводителите от региона – винарна ЛОВИКО СУХИНДОЛ и винарна Хотулбунар – спонсори на мероприятието, да дегустират прекрасните им вина  по време на последващия коктейл  и да обменят идеи за възможни начинания от взаимен интерес. Присъстващите имаха удоволствието да наблюдават неповторимия аудио-визуален спектакъл „ Царевградтърнов – звук и светлина”, предоставен специално за случая от Община Велико Търново.

Снимки:
Социална дейност