Българо-швейцарски бизнес форум се проведе на 23 ноември 2011

В периода 22-24 ноември 2011 г. швейцарска бизнес делегация посети България по инициатива на партньора на Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) в Швейцария – SEC с подкрепата на швейцарската организация SECO.

Програмата на посещението включваше прием в резиденцията на Н. Пр. г-жа Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария, и Българо-швейцарски бизнес форум.

На форума присъстваха представители на български правителствени институции – г-н Евгени Ангелов, Заместник-министър на Икономиката, енергетиката и туризма, г-н Борислав Стефанов, Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Приветствия направиха Н. Пр. г-жа Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария и г-н Бони Бонев, Председател на Българо-швейцарската търговска камара.

Презентации направиха също и г-н Юлиан Николов, съветник на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Петер Флюкигер, Економисуис, Цюрих и г-жа Франциска Келер, Държавен секретариат по икономическите въпроси (SECO).

Бяха представени добри примери и успешни практики на швейцарски инвеститори в България. Събитието предостави възможност на швейцарските и българските представители на бизнеса да обменят идеи за бъдещо сътрудничество.

Снимки:
Социална дейност