Българо-швейцарската търговска камара проведе работна среща с представители на деловите среди от Севлиево

На 25-26 октомври 2013 г. БШТК проведе среща с представители на деловите среди в община Севлиево, след любезната покана на кмета на общината д-р Иван Иванов и председателя на Бизнес сдружение „Севлиево XXI век“ г-н Валентин Ганев. Събитието бе подкрепено от АББ България, член на Камарата.

Официален гост на срещата беше НП г-жа Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария в България.

Основната цел на събитието беше да разшири възможностите за съвместни инициативи и контакти между членовете на БШТК, други швейцарски фирми и делови партньори от района на Севлиево. В рамките на официалната част бяха представени домакините на срещата: община Севлиево, Бизнес-сдружение „Севлиево 21 век“, „АББ България“ ЕООД, клон Севлиево и „Идеал Стандарт – Видима“  АД. БШТК също представи своята дейност, както и актуалния си проект, реализиран по фонд „Партньорство“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На последвалата вечеря, придружена от дегустация на български вина, участниците имаха възможност в изключително приятна атмосфера да обменят идеи за възможни начинания от взаимен интерес.

На следващия ден беше посетен реконструираният завод на „АББ България“ ЕООД, клон Севлиево. След интересната презентация на г-н Луци Шьоб, генерален мениджър оперативни дейности, бяха разгледани отделните производства и бяха споделени иновативни практики по отношение на организацията на работа в завода.

Беше посетен и  заводът за керамика на „Идеал стандарт – Видима“ АД. Директорът на завода г-н Валентин Ганев запозна присъстващите членове на Камарата с историята и организацията на работа, след което беше разгледано производството.

Двудневното посещение в Севлиево премина при изключително добра организация и предизвика сериозен интерес както сред присъстващите членове на БШТК, така и сред участвалите представители на местния бизнес. Екипът на Камарата благодари на Кмета на община Севлиево и неговите сътрудници, както и на представителите на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ за чудесната съвместна работа.

Снимки:
Социална дейност