Бизнес форум „Насърчаване на деловите партньорства с Швейцария“

На 14.06.2018 год. В Парк Хотел Стара Загора се проведе Бизнес форум „Насърчаване на деловите партньорства с Швейцария“, организиран от Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) в сътрудничество с Търговско-промишлена палата Стара Загора (ТПП).

Главна цел на бизнес форума беше да стимулира изграждането и развитието на партньорства между фирми от България и Швейцария, като събитието  беше насочено както към  вече включените в Партньорската платформа на БШТК фирми, така и към всички български производители и доставчици на услуги, желаещи да работят с швейцарски компании.

Преди официалното откриване на Форума, участниците имаха възможност да посетят фирма Оскар Рюег България ЕООД, където управителят на предприятието Александрос Вореопоулос, ги запозна с оперативната дейност на фирмата и наскоро открития втори производствен корпус.

Форумът беше открит от Председателя на БШТК, г-н Бони Бонев, а приветствия към участниците бяха поднесени от зам. Областния управител на Стара Загора, г-н Красимир Червилов и Председателя на Управителния Съвет на ТПП, г-н Олег Стоилов.

Актуализираната полезна информация, отнасяща се до въпроси, свързани с българо-швейцарските делови отношения, представена от гостите-говорители – Ойген Петерханс, Главен изпълнителен директор, Ховаг Кабел AG, Швейцария, Ховаг ООД, България и Каталин Дреер-Хайнал, старши консултант Централна и Източна Европа, Switzerland Global Enterprise, както и информацията за ролята на БШТК в създаването на устойчиви двустранни отношения между български и швейцарски фирми, бяха предпоставка за интересна панелна дискусия по време на официалната част на събитието. В неформални разговори по време на вечерния коктейл участниците се възползваха и от възможността за създаване на нови контакти (networking).

Идеята на БШТК е този форум да стане традиционна годишна среща на фирмите от Партньорската платформа на БШТК, на която се представят полезни практики, споделя се опит и се осъществяват контакти както между български производители и доставчици на услуги, така и с чуждестранни фирми, търсещи партньори в България.

Бизнес форумът „Насърчаване на деловите партньорства с Швейцария“ се проведе с подкрепата на Alexandra Estate и CENTRY (член на БШТК).

Снимки:
Прикачени Документи:
Социална дейност