CEED България започва безплатни обучения за български компании за изграждане на отговорен бизнес

CEED България в партньорство с Швейцарския Институт за Предприемачество (SIFE) организира безплатни обучения за български компании, активни предприемачи и неправителствени организации на тема бизнес развитие и корпоративна социална отговорност (CSR) в цялата страна. Регистрацията е безплатна на сайта на проекта: www.csr-innovations.com

В рамките на месец април ще бъдат организирани 6 двудневни практически обучения във Варна, Бургас, Пловдив, София, Велико Търново и Враца, а всички желаещи могат да се регистрират онлайн на www.csr-innovations.com. Програмата е разработена от швейцарски експерти, а с помощта на ментори всеки един от участниците ще работи върху бизнес модела на своята компания. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

По време на обученията предприемачите ще бъдат консултирани и подпомогнати да разработят своя бизнес модел, включвайки практиките на корпоративна социална отговорност. В края на втория ден те ще представят своите идеи и жури ще избере тези от тях, които имат най-голям потенциал за развитие.

Проектът продължава в края на месец май в град София, когато на специално организиран “CSR Demo Day” избраните участници ще представят своите идеи пред инвеститори, представители на бизнеса и експерти и ще бъдат обявени най-добрите проекти. Победителите ще спечелят пътуване до Швейцария за обмен на опит. На финала на проекта всички участници ще бъдат поканени на национална конференция в София на тема „Корпоративна социална отговорност” през месец септември.

Обученията в страната ще се проведат на следните дати: Варна – 18-19 април, Бургас – 20-21 април, Пловдив – 22-23 април, София – 25-26 април, Велико Търново – 27-28 април и Враца – 11-12 май.

Социална дейност