Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2018

Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, с подкрепата на Община Стара Загора, за седма поредна година организират уникалния Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА 2018, който ще се проведе в периода 12-14 октомври 2018 г. в Регионален исторически музей Стара Загора и на  други места в града.

Предишните издания на Фестивала преминаха с нарастващ успех. Неповторимата му атмосфера и увеличаващият се брой изложители и посетители, вкл. задгранични, правят това събитие знаково за Стара Загора и го нареждат сред водещите в календара на винените изложения в България.

В АВГУСТИАДА 2018 за трети път ще се избере ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА като посланик на Фестивала. Първите две ЦАРИЦИ НА АВГУСТИАДА изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и Стара Загора на туристически форуми и други събития.

Римска вила край Чаталка е културно-историческият акцент на фестивала. На специалната изложба и презентация ще се запознаете с уникални факти за този обект на 30 км от Стара Загора с голям туристически потенциал.

Швейцария е международен акцент на тазгодишното изложение, на което ще бъдат представени и други страни, някой от тях вече с традиционно участие. Продължава развитието на кулинарния сектор на фестивала. Ще се проведат два майсторски класа – Шоколад и вино – необикновени съчетания на вкусове и усещания и Сортове маслини, видове зехтини и начин на консумация. Форумът е съпроводен с богата и разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара Загора и много старозагорски състави.

Изпращаме Ви покана и програма на Августиада 2018. Подробна информация за фестивала можете да намерите на www.avgustiada.com,  а кратката видео визитката на изложението – на www.youtube.com/watch?v=0P1VDCcatPY

Прикачени Документи:
Социална дейност