Стартира конкурса за финансов директор на годината CFO of the Year 2017

Финансовите директори са в основата на растежа и успеха на компаниите у нас

  • Стартира конкурса за финансов директор на годината CFO of the Year 2017
  • Финансовите директори на български и международни компании могат да подават своите кандидатури до 1 май

София, 4 април 2017Стартира четвъртото издание на конкурса за финансов директор на годината CFO of the Year 2017, организиран от консултантската компания EY с медийната подкрепа на списание Forbes. И тази година основната цел на конкурса е да отличи онези финансови лидери в България, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти.

Финансовите директори днес са преди всичко стратегически съветници на ръководството на компаниите. Акцентът на работата на финансовия директор е създаване на повече стойност за организацията и, разбира се, усърдно проследяване на резултатите на компанията. Всичко това е от фундаментално значение за успеха на фирмите. Каним всички финансови директори, които се гордеят с растежа и процесите в техните компании да се включат в конкурса CFO of the Year. Те заслужават признание за работата си“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY Bulgaria.­­­

Кой може да участва?

Изискване на конкурса е кандидатите да бъдат CFO, финансов директор или да заемат еквивалентна длъжност в публична или частна организация. Те трябва да са на съответната позиция от минимум една година. Номинацията в конкурса трябва да бъде одобрена от изпълнителния директор или член на Борда на директорите на компанията.

Как да кандидатствате?

Финансовите директори могат сами да подадат своята кандидатура или да бъдат номинирани от свои колеги или управителните органи на съответната компания. Номинации ще се приемат от началото на април до 1-ви май, когато независимо жури ще направи оценката на кандидатурите. Победителят ще бъде обявен през месец юни по време на официалната церемония по награждаване на победителите CFO of the Year 2017.

Журито

Кандидатурите ще бъдат разгледани от независимо жури, чиито членове са успешни бизнес лидери, хора от академичните среди и представители на други финансови организации. Членове на журито са проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство, Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България, Тодор Брешков, управляващ съдружник на Лонч Хъб , Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп и победител в конкурса от 2014 година, Александър Пулев, сътрудник, Европейска банка за възстановяване и развитие.

„Финансовите директори вече разпознават участието и отличието от конкурса CFO of the Year като атестат за професионализъм и висок стандарт на работа. За мен също е показателно и че успешните компании, пазарните лидери и онези, които инвестират на повече от един пазар, разпознават добрите професионални практики и високите стандарти в управлението на компаниите като ключови за техните успехи.“, допълва Гърнев.

Победителите досега

CFO of the year 2016, Цялостен принос

Доротея Николова, главен финансов директор на Банка ДСК;

CFO of the year 2015, Цялостен принос

Малина Маринова, старши финансов мениджър в Progress;

CFO of the year 2014, Цялостен принос

Николай Андреев, главен финансов директор на Нова Броудкастинг груп

***

Документи за участие в конкурса може да изтеглите от уеб страницата на конкурса CFO of the Year 2017 тук

Повече информация за сроковете и процедурата на кандидатстване в конкурса може да намерите тук

За да се свържете с нас, моля пишете на CFO@bg.ey.com

 

За повече информация можете да се обръщате към:

Стела Георгиева

EY България

Тел.: +359 2 81 77 132

Моб.: +359 886 893421

Имейл: stella.georgieva@bg.ey.com 

 

Социална дейност