Ромски ученици сурвакат в офиса на БШТК по случай Василица – 14.01.2020

„Бахтало Нево Бреш” (Честита Нова Година) пожела група ромски ученици на H.Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на федерация Швейцария в България, и на г-н Бони Бонев, председател на Управителния съвет на БШТК, с ритуала на Суровакане, вчера, 14 януари 2020 г.

Тази година, както по традиция, ромските ученици посетиха централния офис на Българо-швейцарската търговска камара и отправиха специален поздрав за здраве и просперитет през Новата 2020 г. За единадесета поредна година Центърът за междуетнически диалог АМАЛИПЕ организира честването на ромската Нова година – Василица на различни места в страната. Децата представиха български, ромски и турски фолклор и традиции със своите домакини и споделиха най-ценните си мечти за бъдещето.

Център АМАЛИПЕ с радост съобщава, че поради съвместните усилия на учители, ученици, родители и училища от мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“, броят на отпадналите ромски ученици е намалял до под 1% за учебната 2018/2019 година.

В съответствие с мисията на Глобалния договор на ООН, БШТК се ангажира за устойчиво бъдеще и споделя отговорността за постигане на по-добър свят, като взима участие и в други инициативи, свързани с приобщаването на ромите.

Снимки:
Социална дейност