Нестле България (член на БШТК) споделя доклада на Нестле за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие 2020

От името на Нестле България с гордост бихме искали да Ви споделим доклада за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на Nestlé за 2020-та година, който включва изпълнението на голяма част от публичните ангажименти на компанията.

Докладът е проверен от  Bureau Veritas UK Limited, лидер в тестването, инспекциите и сертифицирането. В него са включени глобалните ангажименти на Nestlé, подкрепящи целите за устойчиво развитие на Обединените нации. Те са свързани с насърчаването на по-здравословен начин на живот за деца и възрастни, подобряване качеството на живот сред общности, в които Nestlé оперира, както и опазване и възстановяване на околната среда.

Постиженията на Nestlé досега включват:

–    Повече от 4 900 хранителни продукта и напитки за бъдещи и нови майки, кърмачета и деца са пуснати в продажба от 2016-та година насам, като в това число се включват и продукти на растителна основа. Също така, в този период 80 милиона деца получиха съвети, свързани с балансираното хранене.
–     36,7% редуциране на парниковите емисии на тон продукция от 2010 г.
–    Считано от декември 2020 г.,  90% от регионите, от които се добиват рискови суровини като палмово масло, пулпа, хартия, соя, месо и захар, са оценени като такива без горска сеч.
–    127 550 деца бяха защитени от риск от експлоатация на детски труд чрез инициативи за генериране на доходи, обучителни класове, училищни комплекти, ремонт на училищни сгради.

Приложено ще откриете повече информация за доклада за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на Nestlé за 2020-та година.

Снимки:
Прикачени Документи:
Социална дейност