
„Нестле България“ официално откри нова и иновативна производствена линия във фабриката си в София, която е избрана да бъде единственият производствен център за Европа на шоколади „КитКат“ (KitКat).
Инвестицията е в размер на 44 млн. евро. Тя ще открие 70 нови работни места и ще увеличи капацитета на производството с 20 000 тона. Общата площ е над 3250 квадратни метра. Оборудването е с машини от най-ново поколение, които произвеждат 420 шоколада на минута.
От София новата продукцията поема към 17 пазара по света, сред които Великобритания, Франция, Италия и Канада.
Символичен старт на новото производство беше даден от министър-председателят Росен Желязков, който отбеляза важността на инвестицията и определи партньорството между България и Нестле като стратегическо за българската икономика. В събитието участваха още министърът на икономиката и индустрията Петър Дилов, председателят на Управителния съвет на Българо-швейцарска търговска камара Бони Бонев, Ролф Отт – заместник-ръководител на Швейцарската мисия в България, Гийом Льо Кунф – главен изпълнителен директор на Нестле за зона Европа и Алесандро Занели – изпълнителен директор на Нестле за Югоизточния пазар.