Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество

На 20 ноември 2020 г. се проведе онлайн събитието „Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество“. Събитието се организира от посолството на Швейцария в България, съвзместно с фондация „Конрад Аденауер“ и Българската академия на науките.

Събитието беше отворено за широката общественост, но също така и за учени и изследователи,  представители на индустрията и бизнеса, журналисти.

Говорителите на международната конференцията акцентираха върху влиянието на изкуствения интелект върху здравеоопазването, образованието и трудовата заетост. Основни въпроси, които бяха засегнати, включваха: „Изкуствен интелект: Ще промени ли всичко революционната технология?“, „Готова ли е Централна и Източна Европа за изкуствен интелект?“, „Ролята на изкуствения интелект в съвременното образование от философска гледна точка“, „Кой се страхува от изкуствения интелект (ИИ) ?: предизвикателства за пазара на труда“, „Здраве и изкуствен интелект: Може ли изкуственият интелект да помогне в борбата с Covid-19?“

Събитието беше открито от Торстен Гайсслер, директор на фондация „Конрад Аденауер“, Офис в България,  Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария в България и президента на Българската академия на науките проф. Джулиан Ревалски. Поздравителни адреси бяха отправени от вицепремиера на България г-н Томислав Дончев и от европейския комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта – г-жа Мария Габриел.

Събитието може да бъде гледано във Фейсбук страницата на Посолството на Швейцария в България.

 


							
Снимки:
Социална дейност