Българска платформа за колективни действия: Добавената стойност на мрежата „Синя точка“

Платформата ще предоставя редовни възможности на ключови заинтересовани страни от бизнес общността, гражданското общество и националните и местните власти да обсъждат и да постигат консенсус относно противодействието на корупцията и повишаването на стандартите за почтеност на правителството и бизнеса.

Събитието на Платформата в петък, организирано от Базелския институт за колективни действия в областта на управлението към Базелския институт в сътрудничество с Асоциацията на индустриалния капитал в България, Американската търговска камара в България и Българо-швейцарската търговска камара, беше посветено на стойността на мрежата „Синя точка“ за подобряване на устойчивостта на публично финансираните проекти, подкрепена от инструменти за колективни действия като Механизма за докладване на високо равнище (МДВУ).

Сред основните говорители и панелисти бяха: Никола Бонучи, член на Управителния съвет на Базелския институт по управление, заместник-министърът на финансите на България Мартин Дановски, кметът на град София Васил Терзиев, глобалният координатор на Държавния департамент на САЩ по въпросите на борбата с корупцията Ричард Нефю, Едуин Лау, координатор на мрежата „Синя точка“ на ОИСР,  Никола Алока от ОИСР, Матю Джордан-Танк от ЕБВР и Емили Синот от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, Оливие Маркет от AmCham България, Бони Бонев от Българо-швейцарската търговска камара, Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Участваха също Роберто Санторели от Конфиндустрия България и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джузепина Зара.

Снимки:
Социална дейност